5 sollicitatietips die u kunnen helpen!

1. Wees op tijd
Doe op voorhand al wat onderzoek over de locatie waar je moet zijn. Houd rekening met beschikbare parkeerplaatsen, eventuele omleidingen of wegversperringen, maar check op voorhand ook even de weersomstandigheden. Best leg je enkele dagen op voorhand het traject af zodat je perfect weet wat je te wachten staat.

Zorg er ook voor dat je het telefoonnummer en de naam van je contactpersoon bij de hand hebt, zodat je kan verwittigen als je toch vertraging hebt.

2. Ken het bedrijf waar je solliciteert
Laat zien dat je interesse hebt in het bedrijf waarvoor je solliciteert en doe al wat opzoekwerk. Als je op de website kijkt, krijg je vaak al een beter beeld over de toekomstvisie, bedrijfswaarden, activiteiten en nog zoveel meer!
Bedenk voor jezelf ook al waarom jij er zou willen werken.

3. Toon je motivatie
Je komt dan wel terecht in een professionele context en moet ook niet overenthousiast zijn. Belangrijk is wel dat je je motivatie laat blijken voor een bepaalde functie of bedrijf. Vaak is het belangrijker om te laten zien dat je je voor 100% wil geven, dan dat je bepaalde kennis en ervaring in huis hebt!

4. Bereid je gesprek voor
Een goede voorbereiding is al half werk! Bedenk al wat taken of projecten die je zeker in de verf moet zetten in een sollicitatiegesprek. Focus hierbij op wat volgens jou belangrijk is voor je nieuwe werkgever. Daarnaast zijn er ook een aantal standaard vragen die in bijna ieder sollicitatiegesprek terug komen en waarover je op voorhand kan nadenken. Het lijkt tegenstrijdig, maar het maakt geen beste indruk als je geen enkel negatief punt van jezelf kan opnoemen.

5. Bereid een aantal vragen voor
Het is daarnaast minstens even belangrijk om een aantal gerichte vragen voor te bereiden over de functie, maar ook over het bedrijf zelf. Baseer je hiervoor op informatie die je bijvoorbeeld op de website of online terug kan vinden.

Hasco Invest is een onafhankelijke en private familiale holding met hoofdkantoor in Hasselt. We combineren de operationele sterktes en de langetermijnvisie van een industriële groep met de flexibiliteit en een scheut opportunisme van een financiële investeerder. We willen een bedrijvenbouwer zijn die investeert in een waaier van business units waar we een toegevoegde waarde kunnen leveren. Onze missie? De groeiambities van onze participaties ondersteunen.
Meer over Hasco Invest Werken bij Hasco Invest