Aan de slag als Internal Sales bij GPC Europe?

Als Internal Sales bij GPC Europe moet je van alle markten thuis zijn: “Alles draait hier om een straffe service en een goede relatie met de klant. Dat betekent dat je niet alleen commercieel talent moet hebben, maar dat je ook administratief sterk moet staan.”

Vraag je de huidige sales-medewerkers welke eigenschappen een nieuwe collega moet hebben, dan klinkt het unaniem: “Veel inlevingsvermogen, een correcte, stipte houding en een gezonde dosis leergierigheid om het volledige productgamma te leren kennen.”

Waarom GPC Europe?

GPC Europe is een Belgische groothandel in fotovoltaïsche systemen, onderdelen en oplossingen voor energie-opslag. Als Internal Sales help je mee om die hernieuwbare energieoplossingen voor iedereen toegankelijk te maken. Er wachten je dan ook goed gevulde werkdagen, als je de collega’s mag geloven.

“Het grootste deel van onze klanten zijn zelfstandigen. Overdag voeren ze dakwerken uit en ‘s avonds kruipen ze achter hun computer om bestellingen te plaatsen. Dat betekent dat onze werkdag start met een volle mailbox. Soms bevatten die e-mails meteen een order, maar even vaak gaat het om een offerteaanvraag of een technische vraag. Vanaf 8 uur ‘s ochtends begint de telefoon hier ook te rinkelen. We proberen iedereen zo vlot mogelijk verder te helpen. En worden we niet opgebeld? Dan hangen we zelf aan de lijn voor een telefonische prospectie. Nog leuker is het natuurlijk als de klant langskomt in onze showroom, tijdens dat persoonlijk contact kan je vlot alle mogelijkheden overlopen.”

Efficiëntie troef

Minder drukke periodes komen niet zo vaak voor bij GPC Europe. Het is dus een kwestie van schematisch en efficiënt aan de slag gaan. Dat strakke werktempo hanteren ze binnen het hele bedrijf.

Veel en lang vergaderen? Dat is er hier niet bij! Dat slurpt alleen maar tijd op. Wel overlopen we elke dag even kort de stand van zaken met de zaakvoerder. We staan ook altijd voor elkaar klaar. In erg drukke periodes springen we bij waar nodig, ook al moeten we daarvoor onze veiligheidsschoenen aantrekken en gaan helpen in het magazijn.

Aangename sfeer

Naast dat goed gevulde takenlijstje krijg je bij GPC Europe ook een fijne groep collega’s: “Noem het gerust een tweede familie. Jezelf zijn wordt hier 100% gepromoot en nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Het draait hier ook om meer dan werken alleen: ‘s middags wordt er samen geluncht, een drukke werkweek wordt afgesloten met een drink, en op tijd en stond trekken we er met z’n allen eens op uit.”

Is zo’n job als Internal Sales bij GPC Europe iets voor jou? Laat dan snel van je horen en kom het team vervolledigen.

GPC Europe is onderdeel van Hasco Invest.

GPC Europe werd opgericht in 2005 en is gelegen in Tielt. Wij zijn gespecialiseerd in zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en energie-opslag. Dankzij een ruime voorraad in ons eigen magazijn zijn we in staat om een flexibele werking en korte leveringstermijn aan te bieden aan onze klanten, zijnde technische bedrijven en installateurs. Wij streven ernaar de referentie groothandel te zijn in Solar en Storage Solutions in de (Belgische) markt.
Meer over GPC Europe Werken bij GPC Europe