“Met de vrachtwagen rijden is hier bijzaak”

Zo vertelt Ivan, vrachtwagenchauffeur en coach: "Ik rijd al met de vrachtwagen sinds ik mijn rijbewijs in handen heb. Sinds 2004 doe ik dat als 'Held van de Weg' onder het logo van Comfort Energy. Ik combineer deze job met het geven van opleidingen 'on the job' aan toekomstige tankwagenchauffeurs. Het geeft voldoening om onbekenden te zien evolueren naar volwaardige collega's."

Buikgevoel blijft belangrijk


“De eerste dag maken we kennis met de kandidaat-chauffeurs. We gaan na wat hen precies motiveert en waarom ze zo graag aan de slag willen bij ons. Voor ons is het belangrijk dat ze ook uit het juiste hout zijn gesneden. Een Held van de Weg moet niet alleen kunnen "rijden", hij moet ook om kunnen met de druk. Zowel met de arbeidsdruk als de druk op de leidingen.”

“Vervolgens maken ze een kleine rijtest op de koer. Als hij ook hierin slaagt, start de eigenlijke opleiding: twee tot drie weken lang. Naast een praktisch luik op de baan, krijgen ze ook theorie te verwerken waarbij ze van dichtbij kennismaken met de tankwagen, de instrumenten, de veiligheidsvoorzieningen… Daarna dragen we langzaam de fakkel over en geven we het stuur uit handen."

Onbekende spiergroepen


“Het is belangrijk dat ze zich vertrouwd voelen met hun truck en dat ze defensief leren rijden. Ze moeten de gedragingen van de stookolie helemaal onder de knie krijgen. Want remmen met 20.000 liter stookolie in je tank verloopt heel anders dan remmen met een personenwagen.”

“Maar eigenlijk is het rijden bijzaak. De combinatie met het fysieke werk buiten de tankwagen, dàt is wat onze Helden van de Weg dag in dag uit doen. Na veertien dagen werken met een slang van 60 meter voelt iedereen spiergroepen die ze nog nooit hebben gevoeld. Ook voor mij voelt het nog elke dag aan als topsport. Dus zeg dat fitnessabonnement maar op!

Comfort Energy is onderdeel van Hasco Invest.

Sinds 1986 streven we er met Comfort Energy naar om de warmste lokale mazoutleverancier te zijn. Met onze 14 eigen opslagplaatsen en meer dan 45 lokale partners, verspreid over de verschillende provincies in België, staan we dicht bij de klant. Wij voorzien zowel particulieren als bedrijven van mazout waarbij ze de keuze hebben tussen 4 soorten mazout.
Meer over Comfort Energy Werken bij Comfort Energy