"De gedroomde werkgever voor iemand met een baksteen in de maag"

Nathalie - project development bij Vestra

“Eens je gebeten bent door vastgoed, raak je die passie niet meer zo snel kwijt”, bekent Nathalie. Niet verwonderlijk dus dat ze zich helemaal thuis voelt bij Vestra. De onderneming is een van de belangrijkste spelers binnen de business unit ‘vastgoed’ van holding Hasco Invest.

Oorspronkelijk spitste Vestra zich toe op facility management, en ook vandaag nog neemt het bedrijf het onderhoud en beheer van verschillende gebouwen en terreinen voor zijn rekening. Maar het doet al lang veel meer dan dat: Vestra kan als projectontwikkelaar ook de realisatie van verschillende appartementencomplexen en kmo-zones op zijn conto schrijven, en vanuit een goed uitgebouwde immo-afdeling regelt het de verhuur van flexkantoren en zo’n 50 appartementen en woningen.

Recent besloot Vestra ook te participeren in een landmeterskantoor, waardoor het ook grensbepalingen, schattingen en plaatsbeschrijvingen aan zijn diensten toevoegde. “Vestra onder één noemer vatten lukt niet: we zijn projectontwikkelaar, facility manager, verhuurder en landmeter. Een gedroomde werkgever dus voor iemand met een baksteen in de maag”, lacht Nathalie.
“Vestra is nog een jonge onderneming. Precies dat trok me erin aan. Ik werkte eerst bij een grote projectontwikkelaar met al heel wat jaren op de teller. Maar bij grote firma’s richten ze zich vaak op maar één niche, waardoor alle projecten op elkaar beginnen te lijken. Dat risico loop je hier niet. Hier wacht een mooie mix van projecten. We zoeken steeds naar nieuwe methodes, stijlen en technieken. Daarbij worden we vaak geïnspireerd door een van de andere bedrijven uit Hasco Invest. Komt er één met een nieuwe toepassing? Dan implementeren we die graag in een volgend project.”

“Ook leuk aan een jonge firma? Je kunt mee aan de weg timmeren, richting geven, en samen groeien met het bedrijf. Ze hebben niets liever dan dat je initiatief neemt. ‘Vastpakken en doen’ is hier het motto. Ik stapte twee jaar geleden binnen bij Vestra om me over de administratie van het facility management en de projectontwikkeling te buigen, maar vandaag mag ik het commerciële luik van de projectontwikkeling trekken. Fijn dat je hier volop kansen krijgt.”
"Naast een boeiende uitdaging wacht hier ook een tof team op me. Als het eens wat drukker is, staan we altijd klaar om elkaar te helpen. Ook na de werkuren hangen we goed aan elkaar. We blijven regelmatig plakken voor een drink op kantoor en er staan ook wel eens uitstapjes en teambuildings op de agenda. Ook met onze collega’s bij Hasco Invest klikt het. Tweejaarlijks organiseren ze een personeelsfeest met alle medewerkers vanuit heel België. Leuk om dan een gezicht te plakken op de stem waarmee je fijne telefoongesprekken hebt. Je voelt je hier dus zeker lid van een hecht team. Niet verwonderlijk dat ik elke maandag met veel goesting opsta om aan een nieuwe werkweek te beginnen.”