Hasco Invest zet dagelijks duurzame stappen voorwaarts - naar de beste werkomgeving, de meest efficiënte werkwijze en de groenste oplossingen. Ontdek welk parcours we hier samen afleggen.
De gemeenschappelijke deler van alle bedrijven binnen Hasco Invest? Hun duurzame langetermijnvisie. Want wat de core business ook is, er gaat altijd een toekomstgericht plan achter schuil - mét groene, menselijke accenten. Binnen heel Hasco Invest zijn er dan ook voorbeelden van ‘duurzaam ondernemen’ te vinden:

Onze logistieke bedrijven, RCT Stevedoring en Kraanbedrijf D. Buermans werken steeds vaker samen, zodat ze ladingen per binnenschip in plaats van per vrachtwagen kunnen vervoeren. Dat zorgt voor minder files en minder milieubelasting.

De koeling- en HVAC-specialisten van Climagroup ondertekenden vorig jaar de Green Deal ‘Klimaatvriendelijke koeling’, een initiatief van de Vlaamse overheid, waarmee ze beloofden het gebruik van schadelijke F-gassen in de koelingen van supermarkten en voedingswinkels af te bouwen.

Ook in een minder voor de handliggende Business Unit zoals die van de Vloeibare Brandstoffen gaan we volop voor duurzaamheid. Zo zet Comfort Energy gericht in op CO2-compensatie, -reductie én -eliminatie. Met de formule Green+ compenseerden onze klanten al meer dan 58.667 miljoen kilo van hun totale CO2-uitstoot en ook met onze kwaliteitsbrandstof Energy+ stoten ze, door een verminderde roetafzetting, minder CO2 uit. En dan is er ook nog de recente lancering van Eco+, een stookolie met 5% biobrandstof én minder CO2-uitstoot, en de testen met biobrandstof R33 waarmee we willen aantonen dat de huidige verwarmingsinstallaties perfect op hernieuwbare biobrandstoffen kunnen werken. Zo schakelen al onze klanten in de toekomst vlot over naar 100% bio.
Ook op de parkings van onze bedrijven zie je onze groene ambities: we leasen enkel nog hybride bedrijfswagens en geven onze mensen de kans om met een leasefiets naar het werk te pendelen. Niet alleen groener, maar ook gezonder!

We kijken ook over de grenzen heen en steunen Cunina. Deze Belgische ngo geeft kansarme kinderen in tal van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen toegang tot onderwijs. Zo kunnen de jonge talentjes zich daar volop ontwikkelen en straks meebouwen aan een betere, sterkere, duurzame leefomgeving.

We zijn trouwens niet alleen duurzaam, we tonen dat ook graag. Daarom besloot Comfort Energy Group mee te dingen naar het ‘Voka Charter Duurzaam Ondernemen’ en de titel ‘SDG Pioneer’ van de Verenigde Naties’ die daaruit volgt. In het najaar van 2021 diende Comfort Energy Group daarvoor zijn actieplan voor het komende jaar in. Op de to do-lijst alleen maar acties die goed zijn voor mens, milieu en maatschappij.

Je merkt het: duurzaamheid staat hier dus overal centraal.
Hasco Invest is een onafhankelijke en private familiale holding met hoofdkantoor in Hasselt. We combineren de operationele sterktes en de langetermijnvisie van een industriële groep met de flexibiliteit en een scheut opportunisme van een financiële investeerder. We willen een bedrijvenbouwer zijn die investeert in een waaier van business units waar we een toegevoegde waarde kunnen leveren. Onze missie? De groeiambities van onze participaties ondersteunen.
Meer over Hasco Invest Werken bij Hasco Invest