Handen uit de mouwen als logistiek bediende bij GPC Europe

Een duizendpoot. Zo omschrijft logistiek bediende Lien zich. Het mag dan een beetje een vacature-cliché zijn, voor haar klopt het als een bus. “In deze job moet je van aanpakken weten. Ik manoeuvreer me dagelijks door een lading uiteenlopende taken. Dat lukt zeker: "Je moet gewoon prioriteiten stellen en de nodige flexibiliteit aan de dag leggen.”

Waarom GPC Europe?

GPC Europe is gespecialiseerd in zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en energie-opslag. Met zijn ruime voorraad en korte leveringstermijnen streeft het ernaar om dé referentiegroothandel te zijn. Iets waar alle medewerkers maar wat graag toe bijdragen.

Logistieke haperingen krijgen bij mij geen kans: het eerste wat ik dagelijks doe is mijn mailbox overlopen. Ik bekijk de weborders die binnenkwamen en filter de dringende eruit. Ook aan telefoon probeer ik de klanten zo goed mogelijk te helpen: ik kijk de voorraad na, controleer de status van hun bestelling, volg de levering op, … Het zijn vaak vaste klanten en met die telefoontjes schep je een band.

Vlotte werkdagen

Als logistiek bediende focust Lien zich niet alleen op de klanten. Ook haar collega’s verdienen een zo vlot mogelijke werking.

“Ik zal altijd even gaan controleren bij de magazijniers of alle orders goed binnenkwamen en ze aan de slag kunnen. Ik maak er ook een punt van om de verzendlijsten nog eens dubbel te checken, zodat zeker alles klaarstaat voor onze transporteurs. Doe ik mijn job goed? Dan gaat ook de job van mijn collega’s goed. Het laatste wat ik elke werkdag doe, is dan ook de volgende werkdag voorbereiden, zodat ook die vlot zal verlopen.”

Teamwork

“Zo’n vlotte werking is natuurlijk teamwork. We gaan er hier samen voor. Komt er bijvoorbeeld een verlengd weekend of een vakantie aan? Dan kan het erg druk zijn. Dus dan steken we gewoon met z’n allen een extra tandje bij. Collega’s die dan normaal een bureaujob hebben, gaan dan zelfs mee aan de slag in het magazijn. Zo blijft de werkdruk voor iedereen doenbaar én heeft de klant toch op tijd zijn materiaal.”

Al draait het om meer dan werken alleen bij GPC Europe: “Wanneer we ‘s ochtends aankomen zullen we altijd even tijd maken voor een babbeltje met de collega’s. We vertellen over de kinderen, geven tips voor uitstapjes, bespreken onze favoriete tv-programma’s, … Om er nadien met volle goesting in te vliegen!”

Ook lid worden van het GPC-team en aan de slag gaan als logistiek bediende? Laat dan snel van je horen!

GPC Europe is onderdeel van Hasco Invest.

GPC Europe werd opgericht in 2005 en is gelegen in Tielt. Wij zijn gespecialiseerd in zonnepanelen, omvormers, montagesystemen en energie-opslag. Dankzij een ruime voorraad in ons eigen magazijn zijn we in staat om een flexibele werking en korte leveringstermijn aan te bieden aan onze klanten, zijnde technische bedrijven en installateurs. Wij streven ernaar de referentie groothandel te zijn in Solar en Storage Solutions in de (Belgische) markt.
Meer over GPC Europe Werken bij GPC Europe