Even binnenkijken in de camion van Janick?

Als vrachtwagenchauffeur spenderen ze heel wat tijd in onze camion. Het is dan ook een beetje hun eigen plek, hun tweede thuis. We keken binnen in de camion van Janick, vrachtwagenchauffeur bij Comfort Energy en Held van de Weg.

GEEN FRIGOBOXTOERIST

"Ook al is mijn camion mijn tweede thuis, toch hou ik het graag sober. Ik heb niet veel tralala nodig en het moet al helemaal geen kermisattractie worden.
Sommigen nemen een frigobox mee, ik mijn rugzak. Ieder zijn ding hé. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven. Veel snoepjes zal je dus niet vinden in mijn rugzak. Maar wel veel bruiswater. Dat is gezond en houdt me fris op de weg.”

ALLESKUNNER

“Onze camions bij Comfort Energy zijn allemaal uitgerust met een CarCube, onze boordcomputer.

Daar kunnen we eigenlijk praktisch alles mee. Het is niet alleen een GPS, we kunnen ermee bellen, de rij- en rusttijden bekijken… En facturen afdrukken, want we hebben ook een miniprinter in de cabine staan. Op de CarCube kunnen we alle leveringen bekijken en geven we ook in wanneer een levering is afgehandeld."

METEN IS WETEN


Maar daar blijft het niet bij qua elektronische snufjes in de camion.

“We hebben ook altijd een elektronische sonde mee, die ervoor zorgt dat we niet te veel mazoutolie tanken en de tank laten overlopen. Dankzij de sonde stopt de camion vanzelf met tanken wanneer het maximum bereikt is. Handig als we niet goed bij de tank geraken en zo goed als blind moeten leveren."

TACHOGRAAF EN ANDERE SNUFJES

“Omdat het verplicht is, hebben we ook een tachograaf in de cabine. Dat meet de rijtijden en snelheid van de camion.

Maar eigenlijk kunnen we dat ook met onze CarCube. Aan de buitenkant van de camion vind je ook nog het telwerk, waarop de liters komen die we leveren bij de klant. We maken daar altijd een printje van, als bewijs voor de klant. Het valt een beetje te vergelijken met de meter aan het tankstation.”
Comfort Energy is onderdeel van Hasco Invest.

Sinds 1986 streven we er met Comfort Energy naar om de warmste lokale mazoutleverancier te zijn. Met onze 14 eigen opslagplaatsen en meer dan 45 lokale partners, verspreid over de verschillende provincies in België, staan we dicht bij de klant. Wij voorzien zowel particulieren als bedrijven van mazout waarbij ze de keuze hebben tussen 4 soorten mazout.
Meer over Comfort Energy Werken bij Comfort Energy