"Je staat er nooit alleen voor en kunt volop groeien"

Elke - boekhouder bij Hasco Invest

“Ik studeerde af als vertaler-tolk, maar eenmaal in het werkveld merkte ik mijn liefde voor boekhouden op: ik boog me graag over de cijfers en wou dat alles picobello in orde was. Ik besloot het dan ook over een andere boeg te gooien.

Intussen ben ik een paar jaar als boekhouder aan de slag, en sinds kort zit ik bij Hasco. Ik heb geen diploma Accountancy op zak, maar hier krijg je volop de kans om bij te leren. Ik kreeg kleinere, relatief eenvoudige dossiers die ik meteen van start tot finish mocht beheren. Zo leer je ineens alles.”

“Het teamgevoel overheerst hier: mijn collega’s staan steeds klaar om m’n vragen te beantwoorden of een handje te helpen. Na een drukke werkweek blazen we samen uit en drinken we gezellig een glas. Er zijn ook wel eens teambuildings of activiteiten over de afdelingsgrenzen heen. Zo’n momenten maken mijn job meer dan de moeite waard. Al helpt het natuurlijk ook dat Hasco een stabiel bedrijf is dat werkzekerheid garandeert. Dat werd onlangs nog duidelijk: terwijl het door de coronacrisis in heel wat sectoren moeilijk ging, bleven we hier - onder meer door sterkhouders als Comfort Energy - stevig overeind. Dat stemt ergens toch wel gerust.”
“Ondanks de grootte, voel je je hier nooit een nummer. Hasco heeft een stevige lokale verankering en een familiaal karakter. Dat merk je ook op de werkvloer: alles verloopt hier zeer gemoedelijk en iedereen - op welk niveau en welke afdeling ook - is erg bereikbaar. Die goede sfeer viel me tijdens de sollicitatie al op. Ik mocht toen een half dagje proefdraaien en merkte meteen dat ik in een sterk team zou terechtkomen. Grappig ook dat toen ik aankwam en nog even moest wachten, er - zonder overdrijven - door élke medewerker die me passeerde gevraagd werd of ik al werd geholpen. Dat toont maar aan hoe hulpvaardig ze hier zijn. Het maakte dat ik met een gerust hart voor Hasco koos. En dat gevoel is nog niet veranderd.”
Hasco Invest is een onafhankelijke en private familiale holding met hoofdkantoor in Hasselt. We combineren de operationele sterktes en de langetermijnvisie van een industriële groep met de flexibiliteit en een scheut opportunisme van een financiële investeerder. We willen een bedrijvenbouwer zijn die investeert in een waaier van business units waar we een toegevoegde waarde kunnen leveren. Onze missie? De groeiambities van onze participaties ondersteunen.
Meer over Hasco Invest Werken bij Hasco Invest