Monteur worden bij Rob Air?

Jan - monteur bij Rob Air

De werf: het is de natuurlijke habitat van een monteur bij Rob Air. Ook Jan brengt er het meeste van zijn tijd door. Met plezier! “Geen twee werven zijn dezelfde: de voorbije zeven maanden zorgden we voor een volledig geïntegreerd klimatisatiesysteem van een hotel met zestig kamers, morgen starten we aan een nieuw filiaal van een grote winkelketen. Als ik daar binnen een paar maanden voorbij rijd, dan zal ik er trots even halt houden. ‘t Zijn toch vaak huzarenstukjes, hoor.”

Waarom Rob Air?

Achter Rob Air gaat meer dan 30 jaar expertise in klimaatsystemen schuil. Dat gaat van eenvoudige airco’s tot volledig geïntegreerde klimaatbeheersingssystemen. Als monteur wacht je dus een goed gevuld werkboekje.
“Die werkzekerheid is een van redenen waarom ik met een gerust hart bij Rob Air aan de slag ben. Het bedrijf draait goed, waardoor het niet alleen in zijn mensen, maar ook in zijn materiaal kan investeren. Dat merk je op de werf. Als ik zie waarmee anderen moeten werken … Terwijl ‘goed gerief’ toch voor het nodige werkcomfort én een kwalitatief eindresultaat zorgt.”

We vormen een hecht team. Zowel op als naast de werf. We helpen elkaar, vallen voor elkaar in en nemen taken van elkaar over. En als de klus erop zit? Dan is het tijd voor ontspanning.”

Van aanpakken weten

De werkdag van Jan start al om half 6 ‘s ochtends. Eerst een collega oppikken en dan lonkt de werf: “Ik begin bewust vroeg, zodat ik al in de late namiddag naar huis kan. We hebben goed omlijnde werkuren en dankzij de duidelijke planning gaat het op de werf vlot vooruit. Al ga ik niet liegen: het is zwaar werk. Je moet een goede conditie hebben, flink wat kracht en vooral van aanpakken weten. Als je dat kan, krijg je alle kansen om te leren en te groeien.”

Samen ontspannen

“We vormen een hecht team. Zowel op als naast de werf. We helpen elkaar, vallen voor elkaar in en nemen taken van elkaar over. En als de klus erop zit? Dan is het tijd voor ontspanning. We gaan samen iets drinken of er wordt eens een activiteit georganiseerd. Onlangs gingen we nog karten. Zelfs het nieuwe jaar gaan we samen in: vorig jaar zakten we samen af naar de Versuz in Hasselt. Je merkt het: we hangen echt goed aan elkaar.”