Rugklachten, nekklachten en schouderklachten zijn heel vaak het gevolg van teveel zitten. Door gebrek aan beweging verzwakken spieren, pezen en gewrichten en worden de klachten alleen maar erger.

Dat stelt ook onze bedrijfskinesist Gerrit Kempeneers vast. We laten hem even aan het woord:
“Ik stel inderdaad vast dat rug- en nekklachten de laatste jaren enorm zijn toegenomen. Vooral bij mensen die zoveel uren zittend doorbrengen. We zitten vaak uren in de auto, achter de computer, om te werken, om te gamen, zelfs boodschappen en kleren shoppen we vaak online, ... Dat zorgt ervoor dat rugspieren enerzijds overbelast worden door een langdurige zelfde houding. Anderzijds worden ze ook onderbelast door een tekort aan beweging en dat geeft onlosmakelijk problemen!
Ik kom regelmatig bij Hasco Invest langs om net die klachten bij de collega’s te behandelen en hen tips te geven hoe ze dit in de toekomst kunnen vermijden. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan staand telefoneren en vergaderen, de trap te nemen in plaats van de lift, nooit meer dan 2 uur aan één stuk te zitten,… ”

Ook Hasco Invest zelf draagt zijn steentje bij. Door “Move2Improve” te lanceren worden onze collega’s aangezet om meer te bewegen. Er worden allerlei “challenges” georganiseerd waarbij de collega’s worden uitgedaagd om zoveel mogelijk te bewegen.