Green & Durable Energy, specialist in hernieuwbare energie-oplossingen, plaatst dag in dag uit zonne-installaties - over heel de Benelux. Soms zitten daar opmerkelijke klussen bij: zoals een project met een serieuze omvang of één met wel erg bijzondere ‘bewoners’. Ontdek mee wat er onlangs in het G&D-orderboek stond.
De meest bijzondere klant bij wie G&D Energy de voorbije periode halt hield was EquiTom in Meldert. Daar wachtte niet alleen een knappe setting - EquiTom wordt omringd door 15 hectaren aan bos en weides - maar vooral speciale ‘bewoners’. EquiTom is immers een paardenkliniek waar raspaarden van over de hele wereld naartoe komen voor de beste medische zorgen. Onder de daken waar de installateurs van G&D Energy opkropen bevonden zich dus behandelruimtes, operatiezalen, recovery-stallen, een piste, een revalidatiezwembad en zelfs een laboratorium. G&D Energy plaatste er 544 zonnepanelen die al de medische activiteiten voortaan van groene stroom voorzien. En zoals dat hoort in een omgeving met zieken en gekwetsten, deden ze dat in alle rust en kalmte.
Begin 2022 kroop het team van G&D Energy dan weer de daken van P&G Metaalwerken in Heusden-Zolder op. Het metaalbewerkingsbedrijf had net zijn eigen poedercoating-afdeling geopend, en omdat die al evenveel energie slurpte als zijn las-afdeling kon het wel wat extra zonnepanelen gebruiken. Maar liefst 784 stuks mocht G&D Energy er komen bijplaatsen. En dat deed het aan een aardig tempo: de installateurs plaatsten een goede 250 zonnepanelen per dag. In totaal deden ze er met iets meer dan twintig installateurs zo’n drie werkdagen over om de hele installatie volledig operationeel te krijgen. En ja, dat is bijzonder snel. Geen wonder dus dat ook dit een klus-om-te-onthouden werd.
Green & Durable Energy is onderdeel van Hasco Invest.

De steeds toenemende vraag naar energiebesparende systemen leidde in 2013 tot de oprichting van G&D Energy. Zowel particulieren (nieuwbouw en renovatie) als ondernemingen kunnen er terecht voor duurzame totaaloplossingen voor groene energie projecten zoals zonnepanelen, batterijen voor energieopslag en laadpalen voor elektrische wagens.
Meer over Green & Durable Energy Werken bij Green & Durable Energy