In 2022 is Alain Sterczynski tien jaar aan de slag bij Comfort Energy in Anderlecht. Nog altijd met evenveel plezier als op z’n eerste werkdag. “We zijn een depot met-een-hoekje-af. Hier wordt élke dag gelachen - en veel ook. Dat maakt het leuk werken, net zoals het feit dat geen enkele werkdag hier hetzelfde is. Je weet met welke taak je start, maar nooit met welke je eindigt. Precies wat ik nodig heb: veel afwisseling!
Mijn jobinhoud groeide de voorbije jaren ook steeds verder aan, omdat ik veel verschillende dingen wil kunnen doen. Ik startte tien jaar geleden met het opnemen en invoeren van bestellingen, maar voegde er al snel de administratieve taken aan de kade aan toe. Ik leerde toen al doende hoe al die paperassen precies ingevuld moesten worden, en natuurlijk stonden mijn collega’s ook altijd klaar om te helpen. Zo krijg ik een job het liefst onder de knie: op de werkplek, met ervaringsdeskundigen.”

“Sinds enkele jaren rijd ik ook met de vacuümpomp. De rijopleiding die ik daarvoor moest volgen werd meteen door Comfort Energy geregeld én betaald. Zo gaat het hier vaak: wil je je verbeteren of bijscholen, dan krijg je daarvoor alle kansen. En ik grijp die alvast met beide handen. Ik vind het fijn dat ik op meerdere plekken inzetbaar ben. Zo kan ik bijspringen als er een collega uitvalt of als we door drukte handen tekort komen. Deze zomer deed ik dat bijvoorbeeld ook bij de collega’s van All-in Tank Service, waar ik hielp met verwijderen van tanken. Tijdens die invalbeurt groeide ook de wens om een rijbewijs C met ADR te halen. Dan zou ik ook als chauffeur kunnen bijspringen. Ik legde het idee meteen voor aan mijn teamverantwoordelijke die de mogelijkheden gaan bekijken.”
Je moet er gewoon voor gaan: weten wat je graag wil doen, dat durven uitspreken én kansen voor jezelf creëren. Een ‘neen’ heb je, een ‘ja’ kun je krijgen. En hier bij Comfort Energy volgt die ‘ja’ sneller dan ergens anders. Ze appreciëren het als je wil meegroeien met het bedrijf en zullen je daarin steeds steunen. Als medewerker wil ik het gevoel hebben dat ik een meerwaarde ben en dat krijg ik hier volop. Dat maakt dat ik hier na tien jaar nog altijd met veel enthousiasme aan de slag ben.”
Comfort Energy is onderdeel van Hasco Invest.

Sinds 1986 streven we er met Comfort Energy naar om de warmste lokale mazoutleverancier te zijn. Met onze 14 eigen opslagplaatsen en meer dan 45 lokale partners, verspreid over de verschillende provincies in België, staan we dicht bij de klant. Wij voorzien zowel particulieren als bedrijven van mazout waarbij ze de keuze hebben tussen 4 soorten mazout.
Meer over Comfort Energy Werken bij Comfort Energy