Planning op maat maakt een wereld van verschil voor onze chauffeurs

Achter elke sterke Held van de Weg schuilt een even sterke planner. Zij zijn misschien wel het meest vertrouwde gezicht voor een tankwagenchauffeur bij Comfort Energy. Planner Milo, zelf voormalig chauffeur, vertelt waarom een goede samenwerking tussen beide partijen zo belangrijk is.

We weten wat de chauffeurs meemaken

Onze planners zorgen ervoor dat iedere Held van de Weg perfect weet waar en om hoe laat hij bij zijn klanten moet gaan leveren. Maar dat is niet alles. “We lichten de klant ook tijdig in over onze komst en plannen het onderhoud van de tankwagens in. Dat maakt de werkdag voor onze chauffeurs meteen een pak overzichtelijker."

“Maar het belangrijkste deel van de job is ongetwijfeld het dagelijks begeleiden van de tankwagenchauffeurs. Om 5u15 zit ik klaar op het filiaal om hen te ontvangen. We drinken een koffie, overlopen de leveringen van de dag en ik luister naar hun vragen. Als voormalig tankwagenchauffeur weet ik perfect welke eventuele problemen hun pad kunnen kruisen.”

Vertrouwen geven

“We noemen onze chauffeurs Helden van de Weg. En dat is volledig terecht, vind ik. Het is best stevig labeur, en dat in weer en wind. Als planner proberen we iedere chauffeur dan ook zo goed mogelijk te begeleiden.”

“Zeker de nieuwe chauffeurs. De eerste dagen en weken moeten ze veel zaken onder de knie krijgen. Het (ont)koppelen van de brandstofslang, de technische instellingen, het rijden met de tankwagen, de omgang met de klant… Het is aan ons om dat goed mee op te volgen en onze chauffeurs het nodige vertrouwen te geven.”

Grote voordeel van flexibele planning

Met binnenkort 24 tankwagenchauffeurs onder zijn hoede, moet Milo rekening houden met heel wat planningen. “We proberen er in de mate van het mogelijke rekening mee te houden dat de chauffeurs binnen hun regio aan de slag blijven, zodat de ritten niet te lang worden. Daarnaast proberen we ook zoveel mogelijk klanten te bundelen die in elkaars buurt liggen. Voor de chauffeurs betekent zo’n aanpak op maat een wereld van verschil.”

Ook de verlofaanvragen spelen een belangrijke rol. “Onze tankwagenchauffeurs hebben het grote voordeel dat ze een heel flexibele planning hebben. Hebben ze op een bepaald moment extra veel werk – meestal in de winter - dan kunnen ze die dagen naar keuze inzetten tijdens rustigere periodes in het jaar. Ze geven hun verlofvoorstel door aan de filiaalverantwoordelijke en binnen de week krijgen ze al een antwoord.”

Sommigen zijn meer dan collega’s geworden

“Samengevat: ik zit hier perfect op mijn plaats. Die dagelijkse koffie ’s ochtends met de chauffeurs, de verhalen, de dankbaarheid… Dat zijn de beste momenten van mijn werkdag. Zonder die band met de chauffeurs kom je er ook niet als planner. Dat is iets waar je met overtuiging voor kiest. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat sommigen meer dan collega’s zijn geworden. Dat is ook onze grote sterkte.”

Rijden onder het waakzame oog van onze planners?

Bij Comfort Energy zijn we voortdurend op zoek naar chauffeurs vol drive en passie om onze klanten de best mogelijke service te leveren. Klaar voor een avontuur als Held van de Weg? Check onze vacaturepagina en solliciteer meteen.

Comfort Energy is onderdeel van Hasco Invest.

Sinds 1986 streven we er met Comfort Energy naar om de warmste lokale mazoutleverancier te zijn. Met onze 14 eigen opslagplaatsen en meer dan 45 lokale partners, verspreid over de verschillende provincies in België, staan we dicht bij de klant. Wij voorzien zowel particulieren als bedrijven van mazout waarbij ze de keuze hebben tussen 4 soorten mazout.
Meer over Comfort Energy Werken bij Comfort Energy