De job van een projectleider bij Pure Air

Op het moment van onze afspraak zie ik Cas binnenkomen met de helm nog op zijn hoofd, de meter die aan zijn broek hangt en de telefoon aan zijn oor, druk coördinerend wat er nog allemaal moet gebeuren. Een typisch beeld van een projectleider?
Cas (lacht): “Ja dat klopt wel een beetje! Mijn toolkit en mijn gsm zijn gewoon een niet te missen onderdeel van mijn outfit. Het is belangrijk om bereikbaar te zijn voor mijn mensen op de werf zodat ik hen kan helpen indien nodig. Veel momenten van rust zijn er niet, maar dat maakt het nu net zo tof! De taken zijn zó divers dat er wel altijd iets is wat geregeld moet worden. Ik ben eigenlijk heel veel met mijn job bezig: ik sta ermee op en ik ga ermee slapen… ”

Waarom Pure Air?

Pure Air is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, fabriceren, plaatsen en onderhouden van ventilatiesystemen. Zij maken deel uit van Hasco Invest, samen met nog 5 andere zusterbedrijven uit de HVAC-wereld.

Toen ik bij Pure Air begon, was er nog geen sprake van Hasco Invest en was er enkel ons klein team. Als onderdeel van een grotere groep merk je toch wel wat verschillen. Naast het feit dat het werkzekerheid met zich meebrengt kunnen wij nu ook van personeelsvoordelen genieten die bij een grotere groep horen. Dat is altijd mooi meegenomen! Voor grote projecten, waar ook koeling of verwarming nodig is, kunnen we beroep doen op onze HVAC-collega’s binnen de groep. En als het halen van een strakke deadline moeilijk wordt, is hulp nooit veraf! Zo staan er op 1 werf vaak camionettes van Pure Air, Cooltech én Borcalor. Dan besef je de voordelen van een grotere groep nog meer!

Afwisseling

De projecten waaraan we werken zijn nu ook veel meer divers van aard. We werken zowel in woonzorgcentra als in autogarages, kledingwinkels, kantoorgebouwen,… Dat maakt dat we op heel veel verschillende plaatsen komen.
Uiteraard werk je als projectleider niet alleen maar op de werven, je bent ook een people manager die regelmatig brandjes moet blussen tussen de collega’s. Maar dat maakt het boeiend!
“Soms denk ik dat ik beter psychologie had gestudeerd…😊
Daarnaast breng je ook een groot deel door op kantoor met het lezen van plannen, het doorgeven van bestellingen, orderlijsten opmaken voor de magazijniers, … Je hebt dus meerdere balletjes in de lucht te houden!
“Het is wel fijn dat je hier de vrijheid krijgt, je dag zelf in te delen. Sommige dagen kom ik zelfs helemaal niet op het bedrijf maar doe ik mijn kantoorwerk gewoon van thuis uit. Dat vertrouwen is fijn, zolang mijn werk maar goed gedaan is, dan is iedereen tevreden!”

‘On the job’

Elke werf brengt uitdagingen met zich mee. Maar door de ervaring die ik doorheen de jaren heb opgebouwd heb ik al heel veel gezien en kan ik met mijn mensen op heel veel problemen anticiperen. Het meeste van mijn job als projectleider heb ik trouwens ‘on the job’ geleerd.
En dat is wel typerend voor Pure Air want ervaring is hier niet het belangrijkste! De wil om te leren is des te belangrijker… Dus iemand die hier begint als technieker en de drive heeft om alles te willen leren, met een hart voor de zaak, kan het hier heel ver schoppen.

Ventileren buiten het werk

Het wij-gevoel is hier heel groot! Ook buiten de uren, gaan we regelmatig met elkaar om. Op vrijdag gaan we vaak ‘een pint drinken’ en in de zomer organiseren we regelmatig een barbecue. De gezinsdagen en de inhuldiging van het bouwverlof met een toffe activiteit zoals karten, boogschieten,… zijn tof voor een jong team zoals het onze!

Zie jij jezelf net zoals Cas aan de slag gaan als projectleider bij Pure Air? Wil jij van je toolkit met helm, meter en plannen, ook je beste vriend maken? Stel je dan snel kandidaat, misschien sta jij binnenkort dan ook op één van de werven van Pure Air.