Technisch tekenaar mét extra bij Cooltech

Wie dacht dat een technisch tekenaar alleen maar plannen tekent, heeft het mis. Althans bij Cooltech is dat toch niet zo. Daar wacht technisch tekenaar Bram een job vol afwisseling en uitdagingen.

Bram: “Toen ik bij Cooltech begon, mocht ik mijn jobbeeld grondig bijsturen. Terwijl ik in mijn vorige functie hele dagen alleen maar tekende, verloopt het hier flink anders. Ik ben zo’n twee dagen per week aan het tekenen en de overige drie bereid ik het werk van de projectleiders voor. Ik zorg dat het nodige materiaal voorhanden is, ik denk mee na over de precieze uitvoering en stel eventuele verbeteringen voor. Hoe beter ik dat doe, hoe beter het werk van de projectleider én uiteindelijk ook dat van mij loopt.”

Waarom Cooltech?

Cooltech staat voor innovatieve totaaloplossingen voor koeling en klimaat. De projecten variëren in omzet tussen 5.000 tot 1.000.000 euro. Elk project vraagt om een aanpak op maat.

“Soms moeten er enkel ventilatieplannen getekend worden, soms moet ik studieplannen optimaliseren en andere keren moet ik dan weer de verwarmingspiping en DX-piping voor commerciële koelingen tekenen. Die verscheidenheid maakt het heel interessant.”“In een ideale wereld zouden de As-Builtplannen overeen moeten komen met de Build to plannen, maar dat is in realiteit vaak onhaalbaar. Daarom finaliseer ik de plannen nog als het project is opgeleverd. Dat brengt ook wat administratieve taken met zich mee: ik voeg nog de werkbeschrijving, keuringsdocumenten, handleidingen en opstartdocumenten toe, om zo een finale versie aan de klant te kunnen overhandigen.”

Attitude vs. Ervaring

“Ervaring is belangrijk, maar de attitude en de wil om in je job te groeien is hier nog veel belangrijker! Als je initiatief toont, krijg je hier kansen. Net daardoor kan ik vandaag meer doen dan tekenen alleen. Bij Cooltech geloven ze in al doende leren. Het is duidelijk dat ik hier nog een hele tijd kan verder groeien. Zo wil ik me bijvoorbeeld nog meer bekwamen in engineering, zodat ik de projectleider nog beter kan ontzorgen en bijvoorbeeld zelf diameters van luchtbuizen en piping kan bepalen, of de lengte van elektrische kabels kan berekenen.”

Communicatie is belangrijk

"Ik doe mijn werk heel graag, soms kan ik me echt verliezen in mijn werk en dan vliegen de uren voorbij. Het belangrijkste is dat mijn werk af is en dat het goed gedaan is. Ik ondervind dat ook communicatie daar heel belangrijk bij is: ik werk in verschillende situaties - van kantoor tot werf - met verschillende collega’s samen en moet mijn communicatie daar ook aan aanpassen, niet iedereen is bijvoorbeeld even technisch onderlegd.”

Al wordt er bij Cooltech ook regelmatig over iets anders dan het werk gepraat, stelt Bram gerust: “We spreken ook wel eens buiten de werkuren met het hele team af. We zijn al gaan muurklimmen, gaan karten en als we dit kwartaal de doelstelling behalen, dan gaan we lasergamen. Tof! Er heerst hier echt een heel goede sfeer!

Ben jij ook een technisch tekenaar die meer wil doen dan tekenen alleen? Dan word jij misschien wel Bram zijn nieuwe collega.