Technisch tekenaar of werkvoorbereider? Bram doet het allebei bij Cooltech!

Hij kan het soms nog niet geloven welk groeiproces hij al heeft doorgemaakt bij Cooltech. Hoewel hij nog niet zo lang in dienst is en nog heel jong is, is hij al helemaal vergroeid met het bedrijf en dat bevalt hem prima!

Bram: “Het werk als technisch tekenaar is bijzonder uiteenlopend, daarom was het voor mij niet zo gemakkelijk om dàt bedrijf te vinden dat naar mij op zoek was. Toen ik bij Cooltech begon, had ik duidelijk een heel ander beeld over de job die me te wachten stond. Terwijl ik in mijn vorige functie echt wel hele dagen alleen maar moest tekenen, is dat hier niet meer het geval. Het gaat veel verder dan dat!”

Veel afwisseling

Cooltech staat voor innovatieve totaaloplossingen voor koeling en klimaat. Hoe groter het project, hoe liever en hoe meer op maat, hoe beter. Onze projecten variëren in omzet tussen €5.000 tot €1.000.000. Elk project vraagt om een aanpak op maat. Soms moeten er enkel ventilatieplannen getekend worden. Soms moet ik studieplannen optimaliseren, andere keren gaat het dan weer over de verwarmingspiping en DX-piping voor commerciële koeling die getekend moet worden. Die verscheidenheid maakt het heel interessant.

On the job

Hoewel ik daar nog niet zoveel ervaring in had, hebben ze daar hier bij Cooltech geen aanstoot aan genomen. Zij zijn immers van het principe dat dit ‘on the job’ geleerd kan worden. Zo heb ik me toegelegd op tekenpakketten zoals Autocad, Revit en Stabi-cad. Hier worden echt kwalitatief hoogstaande plannen afgeleverd! Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie op een overzichtelijke manier in de plannen te verwerken zoals installatiecodes, de grootte van de units, alle technische info…

En hoe beter ik dat doe, des te gemakkelijker ik het werk van de projectleider maak én van mezelf!

Tekenen of voorbereiden?

Want naast het tekenen, waar ik zo’n 2 volle dagen per week mee bezig ben, bereid ik de andere 3 dagen heel veel werk van de projectleiders voor. Ik werk namelijk heel nauw met hen samen en probeer hen zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Dat kan op verschillende manieren. Ik zorg dat het nodige materiaal voorhanden is (en dan zijn ‘goei’ plannen uiteraard superhandig 😊), maar ik mag ook meedenken over de uitvoering en over optimalisaties zodat we met de ploeg zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

In een ideale wereld zouden de “As-Builtplannen” overeen moeten komen met de “Build to plannen”.😊 Maar zover zijn we nog niet! Nu finaliseer ik de plannen nog als het project is opgeleverd. Ik voeg nog de nodige documenten toe zoals werkingsbeschrijvingen, documenten voor keuringen, handleidingen, opstartdocumenten,.. om zo een finale versie aan de klant te kunnen overhandigen.

Communicator

"Ik ondervind hier ook wel dat communicatie heel belangrijk is! Ik werk met collega’s in verschillende situaties (kantoor, werf, …) samen , dat betekent dus ook dat ik mijn communicatie op ieders niveau moet aanpassen zodat we elkaar begrijpen. Niet altijd even gemakkelijk, want niet iedereen is even technisch onderlegd. Ze noemen me ook wel eens bruggenbouwer…"

Toekomst

Het is duidelijk dat ik hier nog wel een hele tijd verder kan groeien. Zo wil ik me bijvoorbeeld nog verder bekwamen in engineering zodat ik de projectleider nog beter kan ontzorgen door bijvoorbeeld zelf de diameters te kunnen bepalen van luchtbuizen en piping, de lengte van elektrische kabels,…

Attitude vs. Ervaring

Ervaring is belangrijk, attitude en de wil om in je job te groeien, is hier nog veel belangrijker! Als je hier initiatief toont en zij zien dat je het ‘in je hebt’ zullen ze je zeker een kans geven en dat maakt dat ik nu doe wat ik echt graag doe. Namelijk veel meer dan tekenen alleen 😊 En daar ben ik blij om!

Werk en privé

Ik doe mijn werk heel graag, soms kan ik me echt verliezen in mijn werk en dan vliegen de uren voorbij. Het belangrijkste is dat mijn werk af is en dat het goed gedaan is. Soms gaan we met het team dan buiten de uren ook nog op pad. We zijn al gaan muurklimmen, gaan karten en als we dit kwartaal de doelstelling behalen, dan gaan we lasergamen. Tof! Er heerst hier echt een heel goede sfeer!

Ben jij ook een technisch tekenaar met technische skills die vlot communiceert? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Want Bram zoekt nog een collega.