De logistieke bedrijven binnen Hasco Invest zoeken altijd de meest efficiënte én meest duurzame weg van A naar B. Zo ruilde RCT Stevedoring onlangs liefst 24 vrachtwagens in voor 1 binnenschip. Heel wat sneller en milieuvriendelijker.
Waarom zou je een levering over de weg laten verlopen als de eindbestemming langs het water ligt? Die bedenking maakten ze bij RCT Stevedoring toen ze 600 ton betonijzer moesten leveren aan staalhandelaar Ch. Sternotte in Hasselt - mét eigen kade aan het Albertkanaal. Een locatie die vanuit de terminal van RCT Stevedoring in Willebroek erg vlot bereikbaar is per binnenschip. En dus werd de lading via het water richting Hasselt gestuurd.

1 schip = 24 vrachtwagens

Door het transport per schip te organiseren hield RCT Stevedoring 24 vrachtwagens van de baan. Dat betekent: minder wegverkeer, minder files en minder milieubelasting. En tegelijkertijd ook meer efficiëntie in de logistieke flow. Om de lading vanuit het ruim naar de opslagplaats van de klant te krijgen, kon RCT Stevedoring rekenen op Hasco-collega Kraanbedrijf D.Buermans. Hun mobiele overslagkraan stond paraat op de kade van Sternotte om de fikse lading betonijzer over te laden in trailers.

Een blijver

Door de handen in elkaar te slaan, zorgden RCT Stevedoring en D.Buermans voor een vlot en vlekkeloos transport. Goederenvervoer via binnenwater is dan ook een blijver. Dat vindt niet alleen RCT Stevedoring, maar ook de klant: na de eerste levering per binnenschip volgde immers nog een tweede én een derde.
Kraanbedrijf D. Buermans is onderdeel van Hasco Invest.

Kraanbedrijf D. Buermans, opgericht in 1977 en gelegen in Olen, is gespecialiseerd in laden en lossen van binnenvaart- en zeevaartschepen in België en Nederland. Zowel bulk als stukgoederen kunnen moeiteloos worden overgeslagen. Kraanbedrijf D. Buermans is een grote speler in de watergebonden logistieke sector met maar liefst 29 kranen, een uitgebreid machinepark en 45 medewerkers.
Meer over Kraanbedrijf D. Buermans Werken bij Kraanbedrijf D. Buermans
RCT Stevedoring is onderdeel van Hasco Invest.

Havenbedrijf RCT Stevedoring werd 60 jaar geleden opgericht en is gelegen langs het Zeekanaal Antwerpen / Brussel te Willebroek. Wij zorgen voor efficiënte totaaloplossingen voor het laden, lossen en stockeren van verscheidene goederen. Hiervoor beschikken wij over een watergebonden logistiek platform van 100.000 m2 waar zeeschepen, binnenschepen, vrachtwagens en containers zowel gelost als geladen worden.
Meer over RCT Stevedoring Werken bij RCT Stevedoring