Uitbreiding productiehal


Bij Pure Air profileren we ons door consequent een goede service te verlenen aan de klanten. Duidelijke communicatie en een vlotte terugkoppeling spelen hierbij een grote rol.

De uitbreiding naar een eigen productiehal zorgt ervoor dat we grotere hoeveelheden kunnen stockeren. Dat heeft 2 grote voordelen: enerzijds kunnen we nu onze klanten voorzien op kortere termijn en anderzijds kunnen we nu betere aankoopprijzen onderhandelen wat uiteraard ook een voordeel is voor onze klanten.

Zo hebben wij alle galva buizen en hulpstukken tot Ø 500 steeds op voorraad. Dit zorgt voor een veel grotere flexibiliteit om te leveren.

We voldoen uiteraard aan de classificatie kanalen (A - B - C - D).

Werkwijze

Staal wordt op rol aangekocht in groottes van gemiddeld 2.250 kg. Onze standaard rechthoekige kanalen hebben een dikte van 0,6 mm, 0,8 mm of 1 mm.

Deze coils met het opgerolde bandstaal worden aan de kanalenstraat gehangen om hieruit de benodigde platen te snijden. Ze hebben steeds een maximale breedte van 1.500 mm en een maximale lengte van 3.000 mm.

We kunnen deze platen via een computergestuurde plasmasnijmachine in de gewenste vormen verwerken. Dat verhoogt onze efficiëntie en vermindert ons verlies aan productiemateriaal.

Een volgende machine zorgt voor de versteviging van de vormstukken door een Nulocklangsnaadverbinding. Bij de standaard rechte kanalen verzorgt de Pittsburg de luchtdichte naadverbinding.

Voor het plaatsen van de kaders gebruiken we de clinchmachine. Deze afwerking wordt met de hand uitgevoerd zodat overbodige perforaties uitgesloten worden maar wel de nodige stevigheid kunnen voorzien.